De omgeving

De Gite ligt in het ‘Parc naturel régional Périgord Limousin’ in de Haute Vienne, een departement van de Limousin, 2 km van de grens met de Dordogne.

Het dichtstbijzijnde dorp Chalus (5 km) heeft al de noodzakelijke voorzieningen, zoals meerdere grote supermarkten, restaurants en pizzeria, een postkantoor, een bank, meerdere geldautomaten, huisarts (voor Europeanen: neem altijd binnen Europa uw EHIC  kaart mee, soms staat die op de achterkant van uw verzekeringspas, anders gratis bij uw verzekeraar vragen. Dit voorkomt dat u dokterskosten moet voorschieten) en apotheek, garage en krantenwinkels.

U kunt veel ondernemen in de omgeving, ook met kinderen. Op ongeveer 1 km van het vakantiehuis ligt het dorp Bussière-Galant waar een aangelegd speelterrein met een groot meer is om te zwemmen en waterfietsen. Daarnaast kunt u er midgetgolf spelen, en is er de Velo-Rail (trapfietsen op een oude treinspoorrails met een lengte van 6 km). Verder is er een klimpark, waar je je via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen door de bomen beweegt. Er zijn verschillende circuits naar gelang de leeftijd, het heet Espace Hermeline.

In de directe omgeving is er voldoende mogelijkheid tot bijvoorbeeld paardrijden, golf (geen GVB vereist), mountainbiken, kanovaren en Stand Up Paddle (bijvoorbeeld in Brantôme), Escalade, Via Ferrata en karten.

De gite ligt nabij de kastelenroute van Richard van Leeuwenhart, meer informatie op Haute-Vienne Tourisme over: Chalus, Nexon, Cussac-Bonaval en op circa 30 minuten Saint Leonard de Noblat en Segur le Chateau.

Andere mooie plaatsen in de omgeving die zeker het bezoeken waard zijn, zijn bijvoorbeeld de porselein- en universiteitsstad Limoges ( 37km), de grote woensdagochtend markt in Piegut, het romantische Perigueux (60 km), het gezellige Brantome (40km) waar je heerlijk kunt kanovaren en het chique Bordeaux (200 km). Je kunt met de trein vanuit Bussière-Galant naar Bordeaux.

joffreny-omgeving-region

Foto’s